barn från helvetet?

När jag bodde i Degerfors nyttjades något som kallas för "skolskjuts". Detta fenomen har ännu inte kommit till Göteborg stad, detta innebär att de barn som bor på Hisingen och går i skolan i Johanneberg (antagligen för att föräldrarna har mindrevärdskomplex) och de barn som bor i Johanneberg och har sina skola på Hisingen (antagligen för föräldrarna vill verka "down-to-earth") får helt enkelt åka kollektivt. Det hade naturligtvis inte varit något som helst problem om det vore så att dessa barn som är i full gång med att växa i sina framtänder visste hur man sitter still, att man inte kastar bollar, att man inte skriker, slåss, visslar eller överhuvudtaget gör något som bevisar sin existens på en buss kl 0724 bland övriga morgontrötta resenärer.
Ibland händer det att mamma eller pappa följer sina barn till skolan, det kallas visst att ha kvalitetstid med sina barn. ett 2000 tals fenomen som används av hårt arbetande föräldrar som ändå inte kunda låta bli att självförverkliga sig själva genom att bidra till vår tids överbefolkning.
När dessa föräldrar är med kan man inte förvänta sig att barnen ska uppföra sig, nej nej..de fortsätter sitt gapande, bollkastande och att spela sin nyaste jambahit för hela bussen och föräldrarna skrockar för sig själva - höhö. se så sött mina barn leker. Nu till poängen! För att få tyst på de där barnen kan man inte, som flera av mina medresenärer redan har provat, säga till barnen. Detta tar föräldrarna som stark kritik på hur de valt att (inte) uppfostra sina barn. Nej nej, man måste vara snikigare än så. Knepet är att låtsas att man inte förstår att det är deras barn så man himlar istället med ögonen med ett blick som säger - Dagens ungar! Visserligen söta, men hur stänger man av dom". Detta gör föräldrarna mer skamsa, visst har de söta barn som hon i sätet bredvid påstår sig tycka men ja, lite jobbiga är de tänker föräldrarna och säger åt sin Albin att stänga av sin mobil, sluta slåss och sitt still och Johanna för 10 lugna minuter på bussen till Spaldingsgatan, Johanneberg.

kisseriproblem!

På torsdag ska jag åka tåg och jag börjar redan nu blir orolig för hur det ska gå med mitt kisseri.. saken är den att jag den senaste tiden har behövt kissa minst en gång i timmen. Detta vore inget problem om det inte vore så att män envisas med att stå när de kissar, de klarar ju inte ens detta utan att träffa ringen, golvet, väggen, handfatet på en stillastående toalett så varför envisas att göra detta på en toalett som åker x antal km i timmen,. På grund av detta måste alltså jag göra "hunden" vilket innebär att man sätter sig över toaletten utan att sätta sig på den, vilket i sin tur resulterar i att när tåget svänger så kommer jag med att kissa på ringen.Detta blir ett jävla problem för alla som åker på tåget, det enda positiva med detta är att SJ får ett jäkla jobb med att städa kissiga toaletter..
Min lösning är att sätta in en kateter, alternativt stjäla en blöja från jobbet, eller helt enkelt hålla mig.
Nu ska jag fråga Sussie om vi ska bada

O Louise...jag vet att det är du som smyger onkring här på nätterna och knäpper med kameran! Det blir aldrig du och jag om du fortsätter med detta!

karma är fortfarande en bitch..

O så var det detta med karma igen.. jag må vissserligen vara skyldig till att ha hånat och gjort narr av flöjt-tanten men måste universum ta allt så seriöst, ha lite jävla humor! Saken är den att jag inom en månad är hemlös och det verkar inte bättre än att jag får svälja stoltheten, köpa mig en flöjt, en fiol, dragspel eller en triangel, ställa mig där på fredsbron, hålla tantens kalla och rynkiga hand, ta ett djupt andetag och hoppa...

Nu ska jag och Sussie pyssla, i morgon får jag "lön", i går åt jag bröd, om två dagar ska jag jobba..på torsdag åker jag till karlskoga = inget jobb, inga bekymmer, bara lööööööv - a lot of löööööve - because Im worth it...


karlskoga is the shit!

Jag skrattar ännu mer...


http://karlskoga.bloggagratis.se/

Fuck realisation

Jag är trött på rean, trött på att trängas med 15 åriga tjejer och mammor med barnvagnar som ivrigt och nästan aggresivt försöker hitta något "nytt och fräsch" att ta på sig, jag är trött på lila, blått och svart  jag är trött på att se samma kläder jag sett under hela förra året, trött på att hitta ett plagg som verkar intressant för att upptäcka ett hål, trasig dragkedja eller fläck, tro fan att det är 75% billigare. Affären STUK har i allafall stake nog att skriva på plaggets prislapp vad som är defekt med plagget..Ge mig färg, kjolar och klänningar!
       Annars så hejar jag på Barack Obama idag och hyllar hans mod...Ikväll hoppas jag på en riktig girl-fight i Debatt med Janne!


PS: Hittade en hel klänning för 70 pix (75% rabatt) och ett par till synes hela skor för 300 pix (50%) på rean häromdagen men det var ett undantag som man bara kommer undan med en vecka innan lön...

jag skakar..

jag skakar, skrattar och tårarna rinner..jag skrattar lite till...

Look- a- likes



Jag får ofta höra att jag är lik folk, här är ett collage på mig och folk som jag anses vara lik...bedöm själva..

forest

Har blivit en del skog i helgen, jag vaknar med barr i håret och sten i skorna men förutom det så ger jag mig mer än gärna ut igen, när jag är frisk och när det är minst 15+
 

pocketful of money

Jag hittade en skiva som Anna bränt som jag fick och denna underbara låt är med..tack gumman..

totally miss you..

"I had No plans to meet you baby
I had a million things to do baby
 But you hit my heart with a harpoon
 I wish that I could see you soon
"

I wish I could see you soon..



Nej nej nej nej nej....jag har ju inte hunnit så honom live än..(klicka på bilden för att läsa det hemska)


I mörra kömmer heroooou hit, däh blihr dynghgötth däh...

Totally miss him, så mycket att jag bjussar på denna...tackar Anders för tipset..


Utkast: HAR EN ...

HAR EN MOBILBLOGG )?) FRÅGA INTE VARFÖR MEN HÄR ÄR DEN johannasofialouise.blogspot.com

slö, slöare, slöast..

Det är väldigt långt till ICA nu..200 meter känns som 2000 meter...

tjuven är lös..

Igår var jag i Linné och drack öl med Björn, vi pratade relationer, sex och om det faktum att han blir far (till en dotter enligt mig) om tre månader.  Jag tog en springnota för första gången. Gick fel på vägen hem och kände mig ensam och vilsen och grät en skvätt men efter ca 1 minut kom jag på vart jag var.
På vagnen hem stod en snubbe framför mig och sträckte fram en hand, jag hade musik i lurarna och hörde inte om han sa något. Han såg allmänt vinglig ut och hade slitna kläder och luktade lite illa. Efter jag tagit av lurarna så han att han ville se min biljett..Lite misstänktsamt frågade jag om han inte borde ha ett leg om han vill se min biljettt, han började rota i sina fickor i säkert två minuter innan han tog upp sitt leg så jag visade honom mitt månadskort. Får man se ut som vilken slashas som helst om man ska vara kontrollant? Bör man inte se lite proffsig och respektingivande ut?

Jag tänkte få tumman ut och framkalla bilder härifrån


hungry eyes

Jag är så glad att jag inte fick för mig att sluta äta godis som nyårslöfte. I fredags gick jag och Maja och handlade i Göteborgs bästa godisaffär..Syster skule vara avundsjuk på allt gött man kan köpa där.. jag har till och med godispåsen bredvid sängen så det första jag gjorde i morse var att ta en riktigt salt lakritsgodis..
Detta vill jag bära i sommar, högt skurna shorts med hög midja.


Fick enorm lust (läs craaaaavings) att se Dirty dancing..bjuder på ett klipp...

longing for lullabies...

Vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser Kleerups uttalanden i Expressen idag. Han anser (enl.artikeln) på fullaste allvar att polisen ska strunta i att låta honom lämna ett urinprov när de misstänker honom för narkatikabrott, Kleerup menar att de kunde ha väntat till en annan dag tack vare;  "...allt jag gjort för Sverige, all skatt, Unicef-engagemanget för svältande barn... Denna händelse jämför han till och med att leva i ett samhälle som det skrivs om i "1984", han kallar det för storebrorsmentalitet..
Hur vore det om polisen innan ett gripande gjorde en research - Nej vi kan inte gripa denna person för den har i år gett flera hundra kronor till röda korset så vi bör inte störa i lördagsmiddagen, vi väntar till i morgon..
 jisses..kom ner på jorden..du är en grym musiker men gör inte ett officellt uttalande där du hotar med att lämna Sverige, du är inte tillräckligt stor för det...Finns det någon svensk kändis vi verkligen skulle sakna om den flyttade utomlands? Det vore väl Leif GW Persson i så fall...

cobrastyle

I morse när jag vaknade var jag pigg, jag hade inte ens behövt ställa klockan på 60 minuter snooze. Detta beror antagligen på att Annika har på en kort period ringt till störningsjouren för några dagar sen då våra grannar väljer att dammsuga, möblera om, skrika, dansa, slåss etc etc på nätterna. En gång fick jag ringa polisen, en annan gång socialen, en annan gång gick jag ner och skällde ut en granne. Han tyckte jag var odrägligt, jag tycker han var ful och dum i huvudet. Nu har det i allafall på första gången på 3 månader varit helt knäpptyst och både jag och Annika har sovit en hel natt utan att vakna.

En andra överaskning i dag var att när jag kom utanför dörren hade ett snötäcke lagt sig över Göteborg. Jag blev väldigt glad, det såg ut som om snön faktiskt skulle ligga kvar ett tag för första gången sedan jag flyttade hit men jag hade väldigt fel. Redan vid 12-tiden hade snön förvandlats till blask..Det kanske visserligen var lika bra då Västtrafik antagligen hade stängt ner all kollektivtrafik för att lösa problemet med snön, mitt i januari, i sverige (!?)
Det var väldigt roligt att se människors reaktioner i morse, folk såg verkligen chockade ut, som om de undrade var det var som föll från himlen..Tanterna på jobbet undrade hur kallt det var ute, runt nollan, ett par minus svarade jag och de ryste av obehag. De höll på att svimma när jag berätta att när jag var hemma i Värmland över jul/nyår var det -18 de sista dagarna och att jag hade "åkt" långfärdskridskor på sjön. I pajala var det -32 igår, men det lät jag bli att berätta..kändes som överflödig information..

Nästa vecka ska jag kolla på ett liiiitet hus som jag kanske ska hyra...håll tummarna för att det är alldeles perfekt fint och att jag får det..
I morgon ska jag boka frisörtid, jag skäms över mitt hår, det lägger som pälsen på en blöt norsk skogskatt runt mitt ansikte. Det bara hänger och ser fett ut och jag försöker ordna benan så det inte är en perfekt mittbena men det vill sig inte. Visserligen läste jag här att det är väldigt inne..men nej, jag föredrar uppklippt med volym..word!

make it warm

Nu har min handduk legat i torkskåpet tillräckligt länge för att bli varm och go så nu ska jag ta min obligatoriska efter-jobbet-dusch. sen i mina nya mysisar..chao..

yeah

Följ min blogg med bloglovin

2008

2008

Årets feel good låt:. Im yours
Årets partylåt: 4 minutes
Årets depplåt be mine
Årets kärlekslåt (ar) viva la vida, little bit
Årets radiolåt: This is the life
Årets make over: grymt bränna och blonda slingor
Årets resor: Tanzania, Zanzibar, Milano, Oslo
Årets plagg: Body, jeansshorts.
Årets sämsta köp: Sonyeriksson w890i, x antal stövlar från Wedins
Årets bästa köp: sonyeriksson w890i, vinterjacka.
Årets saknad: vänner från förut
Årets kärlek: Christoffer
Årets testade sport: Lerduveskytte
Årets TV: Gossip girl
Årets film: Barnhemmet
Årets bok: Flyga drake
Årets garv: Mia och Klara
Årets tidsfördriv: facebook, bloggar.
Årets plats: Delsjön
Årets mest oplanerade: Bli med hund
Årets ånger: Tagit för lite kort
Årets garv: Bibliotekstimmarna med Anna
Årets konstigaste komplimang: "Du är välskapt"
Årets hat: Hjällbo
Årets vuxenpoäng: Fast jobb
Årets ord: Totally!
Årets miss: Borttappade souvenirer
Årets nödvändiga: Flytt från S i Majorna till Annika i Hjällbo
Årets födelsedag: Firades på Karlskoga lassaret avd 3 b
Årets återkomst: Självförtroende.
Årets borttappade: Mina boobies
Årets romantik: Resan till Milano
Årets lärdom: Säga ifrån, älska.
Årets häng. Emma och jag på fars gräsmatte. Johan och jag på roadtrip och tur till landet
Årets otippade återträff: Jon på Vincent-konsert
Årets vill- ha: Silikonbröst, ny säng, ny tv.

If a were a boy...

jag är i stort behov av en frisör. jag ser ut som en pojke i min raka lugg. att mina bröst krymper gör inte heller saken bättre.

tapirer rules

Bomberna faller över Gaza och det är givetvis väldigt hemskt. Trots detta så kan jag inte låta bli att klaga över mina I-landsproblem. Ikväll 2000 är det tre program jag vill se, på tvåan visas en live-konsert med Robyn, på  trean är det Top-Model, på fyran är det grammisgalan (jag håller tummarna för Veronica Maggio och Kleerup)

UPDATE: Flöjt-tanten är borta. jag tror 1) Hon har spelat så bra den senaste tiden att hon har tjänat ihop så mycket pengar att hon numera lever ett flodigt liv på en privat ö i persiska viken, där ligger hon just nu i en hängmatta och spelar sin flöjt för sina nakna tjänare som matar henne med vindruvor medan en annan masserar hennes tidigare så frusna fötter. eller 2) Indianerna tröttnade på hennes spel som fick deras fjädrar att fälla så de valde att istället ge henne privatlektioner i panflöjt, så numera finner man henne iklädd rådjurfällar och påfågelfjädrar dansande i en landbyggd i Venezuela där hon funnit sin ro i en flock av Tapirer. eller 3) hon har helt enkelt gett upp.





ordbajs.

Igår var det kallt, jag slog i mitt finger, det gör ondare när det är kallt, sen slog  jag i min tå,det gjorde också ont, idag mår jag illa, jag är också väldigt trött, jag tror det är antibiotikan, jag har njurbäckeninflammation, det gör ont, jag vill sova, det är för tidigt, jag försöker skriva en bostadsannons, vet inte vad man skriver i såna, jag är blek, vill sola, tänker blir helt frisk först, jag har en ny chef, hon är 5 år äldre än mig, det är bättre än en fossilchef, jag vill ha en ny säng,igår köpte jag tre par rosa strumpor på ICA för 10 kr paret, sofies mode skulle kalla det ett fynd, blondinbella har en blogg, jag trodde det skulle handla om mode, det gör den inte, jag trodde den skulle handla om politik, det gör den inte, jag vill inte sova ensam, jag vill sova med honom,det är is på möckeln, därför åkte jag långfärdsskridskor, dagen efter var vi i Gustavsvik, nu ska jag lösa korsord, tänker vinna en TV, är skovel ett ord?


denna hittade jag på en brygga vid Röda sten

RSS 2.0