ha-begär









http://www.kandeeshop.se/

bored to death.

Klockan är drygt halv 5 och det är många timmar kvar av dagen, jag har redan hunnit städa min lägenhet, inklusive badrum, handlat mat, lagat mat, ätit mat och pluggat med herr k khan. nu har jag absolut ingenting att göra då min enda plan idag var ett gå på en lektion som är inställd. mor skickade precis ett sms om att regnar hela tiden i thailand, det är ju synd, på riktigt men har egentligen ingenting med detta inlägg att göra.

antal saker man kan göra en dag i karlskoga är väldigt begränsade men några saker finns det ju 
ut och gå, som jag visserligen gör varje dag numera/nöjd för att jag fick det sagt
ta tag i disken, som jag oftast inte gör försen köket drunkar i disk
plugga lite mer, men är rädd för att lära mig för mycket
läsa klart boken om allans äventyr men hur spännande är det att läsa om en hundra år gammal man som rymt från hemmet?
ta ett varv på staden i min nya för stora converse, ett varv på staden = 15 minuter
rama in bilder som jag ändå inte kan sätta upp väggen för att jag inte har någon borr
möblera om, men det känns som ett väldigt stort projekt och dessutom måste jag dammsuga då men jag äger ingen dammsugarpåse försen i morgon...

en kombination av detta borde väl döda resten av dagen??

igår hade jag ju massa att göra, jag var på jobbet och skrev ut papper, jag var på banken och fixade ny bankdosa och betalde räkningar på det gamla sättet, jag var på körskolan, jag var på lektion i degerfors, jag åt lunch med emilie, jag var ute och gick med emilie, sen var jag ute och gick med en annan emelie, sen fick jag besök av c och fick höra massor med roliga new york historier, sen sov jag...det är ju såna dagar jag tycker om, vad gick fel idag då?!




måndag

idag bestämde jag mig för att ta med mitt plugg till bibblan, alla som pluggar vet ju hur mycket roligare det är att städa, sortera, diska, tvätta, gnugga badrumsgolvet med tandborste än att begrava sig i böcker. därför tog jag mig till neutral mark.
hur som helst la jag datorn i cykelkorgen och begav mig. i min naivitet trodde jag verkligen att biblioteket skulle vara som förr, ni vet när man gick på studiebesök och lärde sig vikten av att vara tyst för att människor skulle kunna koncentrera sig på det man gör i bibliotek. men herregud vad fel jag hade. mobiler ringde hela tiden, folk svarade och pratade i normal samtalston, gubben bakom mig på bilden pratade med sin bank om ett lån och vilken ränta han skulle få. barn sprang mellan gångarna och jagade varandra, vissa föräldrar skrek åt dom medan vissa lät dom hålla på. några kids bestämde sig för att kolla youtube-klipp på datorerna, jag väntade på att någon bibliotikarie skulle säga ifrån men inget hände. de var upptagna med att ropa till varandra hur datorerna fungerade.

dessutom har ju karlskoga bibliotek bestämt sig för att inte följa med in i 2000 talet, de visste inte vad jag pratade om när jag frågade om trådlöst internet och att hitta el uttag till datorn var omöjligt...
otroligt givande dag...

för att inte låta som en gnällkärring kan jag poängtera att jag inte störde mig på allt oljud, jag pluggar bäst när det är är ljud och rörelse omkring, jag fann mest hela grejen väldigt facinerande, som en städad version av big brother. ett gäng idioter som inte kan bete sig, och jag tittar på....love it



söndag..igen




innan fotboll i solen, en mc meny, en äkta raggarrunda och den bästa E!
helgen
har bjudit på loppisrundor, trosshoppingrundor,
underbart balkonghäng, nattjobb och ikväll bio...
nu plugg!
love it


inte min grej...men!


huge

i samma stund som jag skrev prov om hur naturen förändras på grund av människans girighet, om att de människor som har minst skuld till detta kommer påverkas mest och om hur vi ska lösa det problem genom att skriva på avtal och lösa ekvationer, var det väldigt, väldigt många människor som fick sina liv förstörda av just detta. det spelar verkligen ingen som helst roll hur många avtal som skrivs, hur mycket försvar man på bygger upp, hur många mediciner som forskas fram, hur många terrorister vi fångar eller hur många proffesorer som siar om framtiden, vi kommer aldrig bli starkare än naturen, vi kommer aldrig kunna kontrollera den, aldrig exakt veta nästa steg. därför sticker jag som vanligt ner huvudet i sanden och vägrar se bilden på nu och då, på människors förtvivlade ansiktet, bilder på naturen som utan någon som helst respekt eller förståelse för människans kunskap, resurser och avtal dränker allt den kommer åt.
jag klarar inte av att se någonting som är alldeles för stort för att ta in och som får mig att känna mig så väldigt väldigt liten och betydelselös.

förresten så kan väl alla ni som är thailand sluta skriva att ni mår bra...vi vet det, eftersom ni är i thailand och inte i japan!





why?

pyssel har aldrig någonsin varit min grej, jag kan inte klippa rakt, jag har en gång i mitt liv sytt fast en knapp (med handledning av ann), jag limmar alltid ihop mina fingrar, jag skriver som en kille, som är tre år, jag kan inte skriva rakt ens på linjerat papper, jag ändrar handstil tre gånger i samma mening. trots detta har jag tydligen bestämt mig för att skriva egna inbjudningskort, dessutom samtidigt som jag dricker vin. jag ber om ursäkt i förhand för att de kommer se ut som en inbjudan till ett barnkalas, det får ni ta!

hej









just nu

Det gick inte över, jag ville tillbaks.
Hjärtat ville fram och tillbaks.
Det gick inte över, jag ville va kvar.
Jag hörde men vad var det dom sa?




study

motivation=noll. hjälp mig.




get mama a house

THE HATE DESTROYER (Demo-version) from Fotogramma25 on Vimeo.


på tal om kvinnliga förebilder...

f u

när jag slog på datorn i eftermiddags hoppades jag på att få, dagens till ära, läsa intressant artiklar om starka kvinnor och deras livsöden, om kvinnors situationer världen över, på både gott och ont. jag trodde förstasidorna på de största kvälls/dagstidningarna skulle vara om inspirerande kvinnor som kämpar mot förtryck, som kämpar i krig, eller om kvinnor som är fantastiska företagare,mammor eller systrar. kvinnor som inspirerar, lär, tycker och tänker men i istället var de första texterna som mötte mig om avgående manliga politiker, diktatorer och lagkaptener, män som åker vasaloppet,alkoholiserade män som skryter om horköp och var du kan köpa den billigaste bensinen.
va fan...kom ingen!

idag läser jag här istället.


en obehaglig sanning

jag har inte sett filmen än.jag måste göra ännu en hemsk sak innan jag kan se den.alla dessa hemskheter för en film.
filmen är nedladdat men jag vill se den genom min nygamlaicketjocka tv och för att göra det måste jag gå till den där hemska butiken som säljer sladdar. det finns bara en butik som är värre än el-giganten och den heter media markt. ni vet den där butiken som låter dig mötas av ca 40 tusen miljarder tv-apparater när du motvilligt kliver in. det finns ju minst lika många uppställda tv apparater på olika ställen i butiken, alla med olika filmer eller kanaler, alla med ljud på. mitt rekord i den butiken innan svetten rinner, ögonen står i kors för jag vet inte vart jag ska titta och hjärtat slår så hårt att jag måste trycka både händerna mot bröstkorgen för att hjärtat  överhuvudtaget ska ha en chans att stanna kvar.  har man väl lyckats med det så är det alltid någon som ska prova en ljudanläggning vilket leder till plötslig volym 40 tusen miljarder decibel, hjärtat är nu ett par meter utanför kroppen och tar man sig inte ut inom sekunder är panikångesten ett faktum.
hur som helst. vilken jag ska se handlar om det absolut värsta som finns, det som händer precis hela tiden och som vi aldrig komma kunna (enligt mig) göra någonting åt.
filmen heter en obekväm sanning och kräver knappast ytterliggare presentation. jag undviker alltid att läsa om miljöförstöring, handlar det om naturkatastrofer på tv slår jag av direkt. jag avskyr dokumentärer om tsunamin, alla jordbävningar och orkaner som tagit så otroligt många liv och som påverkar samhällen i åratal. ingen står över naturen och det är troligen det som gör att jag tycker det är så fruktansvärt obehagligt, vi kommer aldrig kunna kontrollera den, vi kommer bara göra det värre och jag vet att jag själv bidrar till det varenda jävla dag!

i follow rivers

ledig hela helgen förutom en del plugg.
tyvärr ska kvällen spenderas framför
 en film som jag verkligen, verkligen inte vil
l se, jag har vägrat se den länge nu trots hypen
och all uppståndelse om den. den handlar nämligen
 om någonting som jag är väldigt rädd för och det är
inte gym, cancer eller djävulen jag pratar om...det här är 100x värre.
nu kalas..hej



bra hartand..tack så mycket...


are you leaving..

mer än en tredjedel av sierra leones befolkning har hiv/aids.

om man fördelade jordens matresurser så alla människor fick lika mycket så
skulle alla människor få 2200 kalorier om dagen.


passar på att tipsa om den här bloggen...varning för första inlägget om du är blödig





0551

nyhetsmorgon började nyss, den är en ny programledare tydligen. smart att hennes första dag blir med steffo, han är ju stabil, det vet man ju..

jag slog mig just på näsbenet med fjärrkontrollen (säger ni fjäääärrkontroll eller fjÄrkontroll?), så trött är jag.
jag funderar på hur man ska lägga upp det där med sovandet i morgon, jag kommer vara hemma vid tio tiden, då har jag varit vaken ett dygn, ska man verkligen sova de 8 timmar jag missat, alltså till klockan 18, det kommer ju kännas jättekonstigt att missa en hel dag?!och hur ska jag då hinnna med allt man måste hinna med på en dag?
ska jag göra samma sak på fredag morgon när jag kommer hem samma tid efter samma nattpass? lägga mig till 18? då kommer jag 1.missa ett kalas.2.ha svårt att somna på kvällen sen.
hur gör man när man jobbar mer än en natt på rad??

jag såg just på prinsessan och grodan, en fantastisk film för er som gillar det klassiska disneykoncepet fattig möter rik, blir kära, trollkarl förstör, roliga klantiga figurer hjälper till, godheten vinner. jag älskar det i allafall.
nu har jag varit på jobbet i nio timmar. 2.5 kvar och en timme senare bör jag vara hemma. helg tack!






01 24

tid: 0124
plats:degerfors
syssla: nattjobb

det blev en oplanerat lång shoppingrunda i örebro med
Sleppan idag, jag höll hårt i plånboken, endast en ring, en
halsduk, en plånbok och ett par örhängen inhandlades.
desto vikigare är att det var sol hela dagen, slask på marken
och skinnjackan var på = vår.

den här veckan jobbar jag mer än vad jag lovat mig själv.
jag hade egentligen planerat viktigare saker.




nästan där

de har dagarna som man inte har någonting planerat, de dagarna som jag inte är dubbelbokad eller har minuter på mig att ta mig från ena stället till det andra är de dagarna jag får minst gjort på. nu har jag all tid i världen att plugga, laga mat, tvätta, ut och springa och städa men får istället ingenting gjort. efter fikan med herr khan och miss slepicka har jag bosatt mig i soffan och har tydliga besvär med att komma härifrån. om jag istället hade jobbat på två ställen idag och dessutom klämt in en lektion hade jag garanterat hunnit med ovanstående sysslor, istället ligger jag här slösurfar på sidor som får min materiellakapitalist ådra att pumpa..fan vad jag vill ha!










blandade bilder från
hm.se nelly.com
etzy.com ginatricot.se
accessoara.se bluebox.se
kicks.se

RSS 2.0